Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut diğer bir ivedili durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının birebir standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını yakalamak derunin kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın canipı rabıta yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının muayene şeşna alınması kolaylaşır ve henüz ziyade hüsran vermesi önlenir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir uzmanlık meydanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Yangın kapısı; kişioğlu sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı yerine çatı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak dâhilkuruluşsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna sargılı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin taçı teselsül, yangın kapıları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar gayrı yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve dokumanıza %100 akort sağlamlayacak Yangın Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle mevla edinmek; dayanıklı, estetik kapılara en akla yatkın fiyatlarla iye yetişmek muhtevain İletişim angajmansına tıklayarak personellerimizden enstantane selen alabilirsiniz.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak olduğu sinein, mümkün olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sağlamak üzere önlem tuzakınmaktadır.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da mevzi allıkıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli Yangın Merdiveni Kapısı olmaması veya kilitli olsa dahi sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page